Frukost är något som jag själv alltid kör samma d.v.s. Scrambled Eggs med bacon och en liten tomat.
Du kan dock välja fritt mellan något av dessa om du inte vill ha ägg och bacon (rekommenderar dock ägg och bacon för man står sig väldigt bra på detta fram till luchen)
Ägg med mossarella och tomat
Skivor av kassler, keso, gurka och en halv tomat
Rökt Lax och ägg med en liten tomat
Till mellanmål eller framför TVn kan du förslagsvis välja något av detta;
Ostkuber ca 60g
Oliver ca 15 st
Fläsksvålar i påse (ca 70g) Danska
Köttärningar (ej med socker typ smörgåsskinka) ca 60 g
Mögelost (hård) ca 60g
Ölkorv (utan socker och med noll kolhydrater finns på Willys) ca 60g
Nedan finner du de menyer som vi levt efter...
Vecka 1
Lunch
Stor grönsallad med vinäggrette, tomat och räkor
Middag
Lammkottletter (går bra med vanliga fläskkottletter också) stekta i rosmarinsmör, Färska champinioner stekta i vitlök och olivolja. Liten grönsallad med citron och vinäggrette.
Lunch
Hamburgare (nötfärs normalt ca 200g per port men efter behag), Ångkokt broccli med ädelostsås (ädelost och grädde ca 2 msk)
Middag
Stekt marinerat kycklingbröst. Grekisksallad med oliver, fetaost, lök och tomat
Lunch
Kycklingsallad med oliver, ägg, rödlök, tomat och majonäs
Middag
Vinkokt torskfilé med citron på en bädd av sallad, garnerad med parmesanost och svartpeppar.
Lunch
Cesarsallad med kyckling och bluecheese eller cesardresing
Middag
Stekt eller grillad biff med skivor av ost som gratinering (gärna cheddar). Kokt broccoli med creme fraiche med hackad lök i.
Lunch
Grillat kycklingbröst med grönsallad och vinäggrette eller en msk majonäs
Middag
Hamburgertallrik med lök, tomat, senap, bostongruka och smält cheddarost. (OBS ALDRIG BRÖD! inte ens till hamburgare)
Lunch
Räkor i tomat, vitlök och oreganosås
Middag
Ostgratinerad Squach med köttfärsfyllning. Krydda gärna med lite chilli! (en favorit!) Kan srveras med lite Felix tomatketchup utan socker ...
Lunch
Krämig kycklingsoppa på kycklingfilé, kycklingfond, lök och grädde. Krydda med basilika. Tänk på att fonden inte skall innehålla socker och ta riktligt med grädde... det gör det ännu godare! (en favorit!)
Middag
Pocherad lax med bernaisesås och ångkokt broccoli och haricovertz.
Vecka 2
Lunch
Tonfisksallad med olja vinäger eller citron
Middag
Lammkottletter (går bra med vanliga fläskkottletter också) stekta i rosmarinsmör, Spenat med vitlök och olivolja. Liten grönsallad med citron och vinäggrette.
Lunch
Hamburgare med chipotlesås, Mixade grönsaker med vinäggrette
Middag
Grillad kyckling med Broccoli. Garnera med Parmesanost och servera med sallad, rädisor och 2 msk valfri dressing eller majonäs.
Lunch
Quiche utan knaprigt täcke, recept finns på Atkins hemsida. (innehåller 1tsk olivolja, ½ liten lök, 4 stora ägg, 1 kopp grädde, 1 kopp stark strimlad cheddar ost, ½ kopp vatten, salt, peppar, andra kryddor efter behag som oregano, rosmarin. 1 mediumstor Broccoli delad i små lagom bitar. Grädda i ugn tills kniven inte blir smord när du sticker den i Quichen)
Middag
Ungstekt örtkyckling med citron. (Lossa skinnet på kycklingen så att du kan fylla upp den med citronskivor och lägg dessutom in 2 halva citroner i kycklingen. Krydda med färska örter både i och utanpå kycklingen efter behag! Server med ångkokt blomkål och 2msk creme fraiche. (en favorit)
Lunch
Vinkokt torskfilé med citron på en bädd av babyspenat, Garnera med parmesanost och svartpeppar.
Middag
Grönsaksgratäng med grädde och Hollandisesås. (lägg frysta el färska grönsaker i en form häll över grädde och hollandaisesås samt riven ost (ganska mycket)). In i ugnen till grönsakerna är mjuka och servera med t.ex. rostbiffskivor.
Lunch
Stekt marinerat kycklingbröst med grekisk sallad (oliver, fetaost, lök och tomat)
Middag
Strimlad biff med wokade grönsaker (bambuskott, böngroddar, haricovertz, broccoli och blomkål)
Lunch
Quiche utan knaprigt täcke (se ovan)
Middag
Koreansk stek se recept på Atkins hemsida. (1 kg stek, 2 lökar, 4 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk sesamolja, 1 msk vitvins vinäger och 2 tsk socker ersättning Hermesetas strö). Lägg i en stor påse och låt det dra och stek sedan som vanligt i gryta eller ugn.
Lunch
Färsfylld paprika (nötkött med krossade tomater och kryddor i en paprika)
Middag
Grillade fläskkarre skivor med Broccoli, rostade pinjenötter och vitlök. Servera med ett par msk cremefraiche
Vecka 3
Lunch
Tonfisksallad med lök, tomater och vinäggrette
Middag
Ungstekt örtkyckling se ovan
Lunch
Kycklingsallad med vinägrette
Middag
Färsfylld squach se ovan
Lunch
Kallrökt lax med keso
Middag
Hamburgare med lök, tomat, ketchup (sockerfri) och smält cheddarost.
Lunch
Seafood sallad (räkor och kräftstjärtar) serveras med t.ex. majonäs och ett ägg
Middag
Chilli con carne (utan bönor!). Köttfärs med krossade tomater, chilli, tabasco och cayenne peppar. Lägg gärna i små champinjoner istället för bönor! (en favorit).
Lunch
Hamburgare med lök, tomat och cheddarost.
Middag
Pannbiff (enbart fläskkött och ägg samt kryddor. EJ ströbröd el. dyl!). Servera med brunsås (ja det går med den man köper men ta inte i mjölk utan vatten eller grädde). Blomkål är gott till!
Lunch
Cesarsallad á la Mc Donalds (kan vara skönt att komma ut ibland alt gör en hemma. Glöm bara inte att brödet och krutongerna är inte acceptabla!
Middag
Gryta med nötkött, aubergin och grönsaker (lök, broccoli, blomkål och brysselkål)
Lunch
Krämig kycklingsoppa på kycklingfilé, lök och grädde och kryddor. Allt efter smak! (en favorit!)
Middag
Bräserat revbensspjäll (vitlök, olivolja, salt, peppar, Worcestersås, hackad lök, vinäger, vatten, ketchup, dijon senap (fransk utan kolhydrater och socker), tabasco). Stek i ugn efter några timmars marinering.
Vecka 4
Lunch
Stor grönsallad med vinäggertte
Middag
Färsfylld Squach se ovan
Lunch
Krämig kycklingsoppa ( se ovan)
Middag
Ungsstekt kyckling (ex.vis Stinas kyckling). Ångkokta grönsaker Broccoli och blomkål). Servera med 2 msk creme fraiche och t.ex. Curry.
Lunch
Quiche med extra bacon (se ovan)
Middag
Hamburgare med lök, tomat och cheddarost samt ketchup (osötad som vanligt... aldrig något annat)
Lunch
Stekt marinerat kycklingbröst med en grekisk sallad på fetaost, oliver, lök och tomat. Vinäggrette.
Middag
Chilli con carne (se ovan) UTAN BÖNOR
Lunch
Cesarsallad se ovan
Middag
Vit fisk stekt med salt, peppar och citron. Serveras med blomkål och en sås på smältsmör och hackat ägg (ägget kokas först så att det blir hårdkokt och hackas därefter smått och lägg i det smälta smöret).
Lunch
Hamburgare med tomatsås innehållande vitlök och oregano
Middag
Köttbullar med blomkål och purjolökspure. Koka grönsakerna och mosa den tillsammans med lite vispgrädde. Köttbullar utan ströbröd givetvis!
Lunch
Keso med makrill i tomatsås (burk)
Middag
Aubergin med parmesan och fylld med nötfärs (nötfärs, tomat och kryddor ev. svamp) Severa med lite ketchup eller creme fraiche
|