Johan Olson © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Nyheter

• Ny kokbok testad»
Atkinsdieten - kokboken, Vi har testat den och rekommenderar dig att köpa den om du vill få hjälp med matsedeln.

• Johan har gått ner 40kg »
Sedan starten i juli 2006 har Johan nu gått ner hela 40kg vilket är ca 6kg/mån.

• Fler menyförslag»
Nu har vi tagit fram fler menyförslag som är enkla och snabba och som följer fas ett.

 

Frukost är något som jag själv alltid kör samma d.v.s. Scrambled Eggs med bacon och en liten tomat.

Du kan dock välja fritt mellan något av dessa om du inte vill ha ägg och bacon (rekommenderar dock ägg och bacon för man står sig väldigt bra på detta fram till luchen)

Ägg med mossarella och tomat

Skivor av kassler, keso, gurka och en halv tomat

Rökt Lax och ägg med en liten tomat

 

Till mellanmål eller framför TVn kan du förslagsvis välja något av detta;

Ostkuber ca 60g

Oliver ca 15 st

Fläsksvålar i påse (ca 70g) Danska

Köttärningar (ej med socker typ smörgåsskinka) ca 60 g

Mögelost (hård) ca 60g

Ölkorv (utan socker och med noll kolhydrater finns på Willys) ca 60g

 

Nedan finner du de menyer som vi levt efter... 

Vecka 1

Lunch

Stor grönsallad med vinäggrette, tomat och räkor

Middag

Lammkottletter (går bra med vanliga fläskkottletter också) stekta i rosmarinsmör, Färska champinioner stekta i vitlök och olivolja. Liten grönsallad med citron och vinäggrette.

Lunch

Hamburgare (nötfärs normalt ca 200g per port men efter behag), Ångkokt broccli med ädelostsås (ädelost och grädde ca 2 msk)

Middag

Stekt marinerat kycklingbröst. Grekisksallad med oliver, fetaost, lök och tomat

Lunch

Kycklingsallad med oliver, ägg, rödlök, tomat och majonäs

Middag

Vinkokt torskfilé med citron på en bädd av sallad, garnerad med parmesanost och svartpeppar.

Lunch

Cesarsallad med kyckling och bluecheese eller cesardresing

Middag

Stekt eller grillad biff med skivor av ost som gratinering (gärna cheddar). Kokt broccoli med creme fraiche med hackad lök i.

Lunch

Grillat kycklingbröst med grönsallad och vinäggrette eller en msk majonäs

Middag

Hamburgertallrik med lök, tomat, senap, bostongruka och smält cheddarost. (OBS ALDRIG BRÖD! inte ens till hamburgare)

Lunch

Räkor i tomat, vitlök och oreganosås

Middag

Ostgratinerad Squach med köttfärsfyllning. Krydda gärna med lite chilli! (en favorit!) Kan srveras med lite Felix tomatketchup utan socker ...

Lunch

Krämig kycklingsoppa på kycklingfilé, kycklingfond, lök och grädde. Krydda med basilika. Tänk på att fonden inte skall innehålla socker och ta riktligt med grädde... det gör det ännu godare! (en favorit!)

Middag

Pocherad lax med bernaisesås och ångkokt broccoli och haricovertz.

 

Vecka 2

Lunch

Tonfisksallad med olja vinäger eller citron

Middag

Lammkottletter (går bra med vanliga fläskkottletter också) stekta i rosmarinsmör, Spenat med vitlök och olivolja. Liten grönsallad med citron och vinäggrette.

Lunch

Hamburgare med chipotlesås, Mixade grönsaker med vinäggrette

Middag

Grillad kyckling med Broccoli. Garnera med Parmesanost och servera med sallad, rädisor och 2 msk valfri dressing eller majonäs.

Lunch

Quiche utan knaprigt täcke, recept finns på Atkins hemsida. (innehåller 1tsk olivolja, ½ liten lök, 4 stora ägg, 1 kopp grädde, 1 kopp stark strimlad cheddar ost, ½ kopp vatten, salt, peppar, andra kryddor efter behag som oregano, rosmarin. 1 mediumstor Broccoli delad i små lagom bitar. Grädda i ugn tills kniven inte blir smord när du sticker den i Quichen)

Middag

Ungstekt örtkyckling med citron. (Lossa skinnet på kycklingen så att du kan fylla upp den med citronskivor och lägg dessutom in 2 halva citroner i kycklingen. Krydda med färska örter både i och utanpå kycklingen efter behag! Server med ångkokt blomkål och 2msk creme fraiche. (en favorit)

Lunch

Vinkokt torskfilé med citron på en bädd av babyspenat, Garnera med parmesanost och svartpeppar.

Middag

Grönsaksgratäng med grädde och Hollandisesås. (lägg frysta el färska grönsaker i en form häll över grädde och hollandaisesås samt riven ost (ganska mycket)). In i ugnen till grönsakerna är mjuka och servera med t.ex. rostbiffskivor.

Lunch

Stekt marinerat kycklingbröst med grekisk sallad (oliver, fetaost, lök och tomat)

Middag

Strimlad biff med wokade grönsaker (bambuskott, böngroddar, haricovertz, broccoli och blomkål)

Lunch

Quiche utan knaprigt täcke (se ovan)

Middag

Koreansk stek se recept på Atkins hemsida. (1 kg stek, 2 lökar, 4 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk sesamolja, 1 msk vitvins vinäger och 2 tsk socker ersättning Hermesetas strö). Lägg i en stor påse och låt det dra och stek sedan som vanligt i gryta eller ugn.

Lunch

Färsfylld paprika (nötkött med krossade tomater och kryddor i en paprika)

Middag

Grillade fläskkarre skivor med Broccoli, rostade pinjenötter och vitlök. Servera med ett par msk cremefraiche

 

Vecka 3

Lunch

Tonfisksallad med lök, tomater och vinäggrette

Middag

Ungstekt örtkyckling se ovan

Lunch

Kycklingsallad med vinägrette

Middag

Färsfylld squach se ovan

Lunch

Kallrökt lax med keso

Middag

Hamburgare med lök, tomat, ketchup (sockerfri) och smält cheddarost.

Lunch

Seafood sallad (räkor och kräftstjärtar) serveras med t.ex. majonäs och ett ägg

Middag

Chilli con carne (utan bönor!). Köttfärs med krossade tomater, chilli, tabasco och cayenne peppar. Lägg gärna i små champinjoner istället för bönor! (en favorit).

Lunch

Hamburgare med lök, tomat och cheddarost.

Middag

Pannbiff (enbart fläskkött och ägg samt kryddor. EJ ströbröd el. dyl!). Servera med brunsås (ja det går med den man köper men ta inte i mjölk utan vatten eller grädde). Blomkål är gott till!

Lunch

Cesarsallad á la Mc Donalds (kan vara skönt att komma ut ibland alt gör en hemma. Glöm bara inte att brödet och krutongerna är inte acceptabla!

Middag

Gryta med nötkött, aubergin och grönsaker (lök, broccoli, blomkål och brysselkål)

Lunch

Krämig kycklingsoppa på kycklingfilé, lök och grädde och kryddor. Allt efter smak! (en favorit!)

Middag

Bräserat revbensspjäll (vitlök, olivolja, salt, peppar, Worcestersås, hackad lök, vinäger, vatten, ketchup, dijon senap (fransk utan kolhydrater och socker), tabasco). Stek i ugn efter några timmars marinering.

 

Vecka 4

Lunch

Stor grönsallad med vinäggertte

Middag

Färsfylld Squach se ovan

Lunch

Krämig kycklingsoppa ( se ovan)

Middag

Ungsstekt kyckling (ex.vis Stinas kyckling). Ångkokta grönsaker Broccoli och blomkål). Servera med 2 msk creme fraiche och t.ex. Curry.

Lunch

Quiche med extra bacon (se ovan)

Middag

Hamburgare med lök, tomat och cheddarost samt ketchup (osötad som vanligt... aldrig något annat)

Lunch

Stekt marinerat kycklingbröst med en grekisk sallad på fetaost, oliver, lök och tomat. Vinäggrette.

Middag

Chilli con carne (se ovan) UTAN BÖNOR

Lunch

Cesarsallad se ovan

Middag

Vit fisk stekt med salt, peppar och citron. Serveras med blomkål och en sås på smältsmör och hackat ägg (ägget kokas först så att det blir hårdkokt och hackas därefter smått och lägg i det smälta smöret).

Lunch

Hamburgare med tomatsås innehållande vitlök och oregano

Middag

Köttbullar med blomkål och purjolökspure. Koka grönsakerna och mosa den tillsammans med lite vispgrädde. Köttbullar utan ströbröd givetvis!

Lunch

Keso med makrill i tomatsås (burk)

Middag

Aubergin med parmesan och fylld med nötfärs (nötfärs, tomat och kryddor ev. svamp) Severa med lite ketchup eller creme fraiche

 

   

 

 

 

 

 


Beställ gärna vårt häfte med menyer till FAS 1!

Då vi har sett det lite svårt att få tag i menyer till FAS 1 så har vi tagit fram ett enkelt häfte med ca 50 rätter!

Här finns såväl menyerna som inköpslistor för en vecka i taget. Det är våra tidigare menyer som vi skrivit ner så därför vet vi att dessa fungerar.

Vill du kan du också prenumerera på menyer från oss löpande. Samma meny som Johan går efter kan du få i din mail vecka för vecka!

Då det tyvärr är lite administration med detta tar vi ute en avgift på 50kr i månaden för detta... Skicka ett mail om du vill haka på!